خواص و مضرات هویج
معرفی هویج
هویج یک نوع سبزی ریشه دار است و به ادعای بسیاری از متخصین تغذیه یک نوع غذای کامل برای سلامتی انسان است. این نوع سبزی بسیار خوشمزه و مغذی و ترد می باشد. جالب است بدانید هویج در کل جهان در رنگ های زرد، سفید، نارنجی، قرمز و بنفش پرورش داده می باشد و این سبزی برای اولین بار در آسیا در کشور افعانستان و به رنگ دیگری غیر از رنگ نارنجی پرورش داده شد. مقدار آب موجود در یک هویج 86 تا 95 درصد متغیر می باشد و بخش خوراکی آن حدود 10 درصد کربوهیدرات شامل نشاسته، فیبر و قندهای ساده می باشد و چربی و پروتئین بسیار کمی دارد. خوردن هویج برای سلامتی انسان مخصوصا چشم انسان بسیار مفید است و اجداد ما از زمان های قدیم گفته اند : هویج بخورید، آن ها برای سلامتی شما خوب هستند، هویج به شما کمک می کند تا در تاریکی ببینید.
ویتامین ها و مواد معدنی موجود در هویج هویج سرشاز از چندین ویتامین و مواد معدنی مهم مورد نیاز بدن شامل بوتین، پتاسیم و ویتامین های A (دریافت شده از بتاکاروتن)، ویتامین K1 (فیلوکینون) و ویتامین B6 می باشد. ویتامین A هویج حاوی نوعی آنتی کسیدان بنام بتاکاروتن می باشد که این نوع آنتی اکسیدان در بدن انسان تبدیل به ویتامین A می شود و در کاهش خطر ابتدا به سرطان بسیار مفید است. جالب است بدانید هویج رنگ نارنجی خود را از این آنتی اکسیدان می گیرد. همچنین ویتامین A موجود در هویج موجب تقویت بینایی می شود و علاوه بر این در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است. ویتامین B بوتین موجود در هویج نقش مهمی در متابولیسم چربی و پروتئین دارد. ویتامین K1 این نوع ویتامین که به عنوان فیلوکلیتون هم شناخته می شود و برای انعقاد خون بسیار حائز اهمیت می باشد و می تواند موجب سلامت استخوان های شما شود. علاوه بر این پتاسیم یک ماده معدنی بسیار مهم می باشد و برای کنترل فشار خون مهم می باشد.
16
خواص مهم هویج برای سلامتی بدن
1. مفید برای بینایی چشم همه ما به خوبی می دانیم که ویتامین A موجود در هویج موجب تقویت و بهبود بینایی چشم انسان می شود و اگر به فکر سلامت چشم خود هستید خوردن هویج را در برنامه غذایی خود فراموش نکنید. آیا واقعیت دارد که با خوردن هویج می توانید در تاریکی هم بینید؟ بله این موضوع تا حدی واقعیت دارد. همان طور که گفتیم هویج حاوی ویتامین A می باشد و کمبود این نوع ویتامین در بدن منجر به زسوفتالمی می شود. زسوفتالمی یک نوع بیماری چشم به حساب می آید که می تواند به بینایی طبیعی چشم آسیب وارد کند و موجب کوری دید در شب شود.
2. مفید برای خانم های باردار هویج سرشار از ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. خوردن این سبزی ریشه دار به صورت خام یا پخته فواید بسیار زیادی برای سلامت خانم های باردار دارد. همچنین خوردن هویج به اندازه برای رشد و نمو جنین بسیار مهم است زیرا هویج حاوی مقادیر فراوانی کسلیم می باشد و کلسیم برای استخوان و شکل گیری دندان بسیار مهم است. توجه کنید باید خوردن بیش از اندازه هویج هم خوب نیست و ممکن است موجب آلرژی، سردرد یا تهوع و یا نفخ شود و یا اینکه موجب افزایش بیش از حد ویتامین A شود و این برای خود شما و نوزاد خوب نیست. اگر باردار هستید و می خواهید در رژیم غذایی خود از هویج استفاده کنید توصیه می کنیم حتما قبل از استفاده با پزشک خود در این مورد صحبت کنید.
3. کاهش خطر ابتلا به سرطان تحقیقات نشان داده است که انواع کاروتنوئیدهای موجود در هویج به دلیل قدرت آنتی اکسیدانی که دارند، در کاهش رادیکال های آزاد در بدن بسیار مفید هستند و به همین دلیل موجب کاهش اثرات ضد سرطانی در بدن می شوند. همچنین محققین به تازگی متوجه شدند که این نوع کاروتنوئیدهای موجود در هویج در خطر ابتلا به سرطان پروستات بسیار مفید هستند. اما برای تأیید کامل این موضوع به شواهد بیشتری نیاز دارند.
4. کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه بتاکاروتن موجود در هویج در کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه بسیار مفید است. در سال 2008 دانشمندان به این نتیجه رسیدند : افرادی که در بدن خود انواع کاروتنوئیدها را دارند، پس از سیگار کشیدن در مقایسه با افرادی که کاروتنوئید نداشتند، احتمال ابتلا در سرطان ریه در آن ها حدود 21 درصد کمتر می باشد. البته این موضوع برای نوعی کاروتنوئید فردی بنام بتاکاروتن صادق نیست و ممکن است در این افراد خطر ابتلا به سرطان ریه بیشتر باشد.
5. کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ همان طور که گفتیم هویج حاوی بتاکاروتن می باشد و مصرف بیش از اندازه بتاکاروتن ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
6. کاهش خطر ابتلا به لوسمی (سرطان خون) دانشمندان در سال 2011 در یک تحقیقات گسترده به این نتیجه رسیدند که عصاره آب هویج می تواند سلول های لوسمی را از بین ببرد و پیشرفت آن ها را در بدن مهار کند.
7. مفید برای تنظیم فشار خون یک و نیم فنجان هویج خرد شده حاوی 1.8 گرم فیبر و 205 میلی گرم پتاسیم است و بدن انسان تا قبل از سن 50 سالگی به 38 گرم فیبر در روز برای مردان و 25 گرم فیبر در زنان نیاز دارد. همچنین دانشمندان توصیه می کنند در روز بیش از 2300 میلی گرم سدیم مصرف کنید. و مقدار توصیه شده پتاسیم حدود 4700 میلی گرم است. انجن قلب آمریکا توصیه می کند رژیم غذایی غنی از فیبر و افزایش پتاسیم را همزمان با کاهش مصرف سدیم می تواند برای افرادی که فشار خون بالایی دارند بسیار مفید باشد و بیماری های قلبی آن ها را تا حدی بهبود دهد.
8. بهبود عملکرد ایمنی بدن هویج حاوی ویتامین C یک نوع آکسیدان است. این آنتی اکسیدان به تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از از مبتلا شدن به بیماری ها بسیار مفید است. مصرف ویتامین C به کاهش شدت سرماخوردگی و مدت زمان ماندگاری آن کمک می کند.
9. کاهش کلسترول خون برخی از الیاف محصول موجود در هویج میزان جذب کلسترول از دستگاه گوارش را کاهش می دهد و با این کار باعث کاهش کلسترول خون می شود. کاهش خطر ابتلا به بیماری یبوست الیاف نامحلول موحود در هویج سلولز، همی سلولز و لیگنین می باشد و این الیاف های نامحلول موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری یبوست شده و موجب کارکرد منظم روده می باشد. 10. مفید برای سلامت و رشد مو هویج حاوی ویتامین های A و C ، کاروتنودیدها، پتاسیم و سایر آنتی اکسیدان ها می باشد که همه این ها در سلامت مو نقش مهمی دارند.
11. مفید برای سلامت پوست هویج حاوی کاروتنوئیدها می باشد. نتایج تحقیقات گروهی از دانشمندان نشان می دهد که مصرف میوه ها و سبزیجاتی که سرشاز از این ترکیبات باشند، می تواند چهره و ظاهر کلی افراد را بهبود بخشد. آن ها این کار را با درخشش سالم پوست انجام می شود. البته مصرف بیش از اندازه هویج می تواند منجر به بیماری کاروتنوز شود و به موجب این بیماری پوست شما زرد رنگ یا نارنجی شود.
12. مفید در درمان دیابت همان طور که می دانید رعایت یک رژیم غذایی سالم موجب متعادل سازی و حفظ وزن سالم می شود و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. مطالعات دانشمندان نشان می دهد سطح بالای ویتامین A خون ممکن است دیابت نوع 2 را کاهش دهد و از طرفی هویج سرشار از ویتامین A می باشد. پس می توان هویج را به عوان یک ماده غذایی ضد دیابتی می باشد.
13. مفید برای استخوان ها ویتامین A موجود در هویج بر متابولیسم سلول های استخوانی تأثیرمفید می گذارد. بتاکاروتن موجود در هویج یک آنتی اکسیدان قوی است و با سلامت استخوان همراه است.
14. کمک به کاهش وزن همان طور که می دانید هویج تازه حاوی 88 درصد آب می باشد و تنها حدود 25 کالری دارد. از این روز استفاده از هویج در رژیم غذایی یک روش هوشمندانه برای سیر شدن است بدون اینکه کالری بدن شما بالا رود. علاوه بر این هویج حاوی فیبر است و نتایج تحقیقات دانشمندان نشان می دهید وعده های غذایی حاوی فیبر منجر به افزایش زودتر سیری می شود.
15.مفید برای لثه و دندان خوردن هویج خام و ترد به پاک کردن پلاک از دندان ها کمک می کند. همچنین فیبر موجود در هویج باعث افزایش بزاق دهان می شود و می تواند اسیدهای سیتریک و مالیک موجود در دهان شما را خنثی کند.
16. مفید برای کبد هویج حاوی نوعی پروتئن بنام گلوتاتیون می باشد. گلوتاتیون سوپر ماده ای است که به سم زدایی بدن کمک می کند.
مضرات هویج
1. مضر برای افراد دیابتی خوردن قند موجود در هویج به سرعت سطح قند خون را افزایش می دهد و از این رو خودن هویج برای بیماران دیابتی که قند بالایی دارند توصیه نمی شود. بهتر است این افراد هویج را بخارپز کرده و به مقدار کم میل نمایند.
2. مضر برای مادران با اینکه هویج سرشاز از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است اما نتایج تحقیقات دانشمندان نشان می دهد که هویج طعم شیر مادر را تغییر می دهد. بنابراین زنان شیرده باید از نوشیدن آب هویج بیش از حد خودداری کنند.
3. تغییر رنگ پوست خوردن بیش از حد هویج ممکن است رنگ طبیعی پوست شما را تغییر دهد و رنگ پوست شما زرد یا نارنجی رنگ شود. این تغییر به علت بتاکاروتن موجود در هویج است و شما می توانید این تغییرات را بیشتر در کف دست، صورت و کف پای خود مشاهده کنید. منبع : baronak.com/7587-havij/
:: برچسبها:
خواص مواد غذایی ,
خواص هویج ,
مضرات هویج ,
:: بازدید از این مطلب : 98
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0