طرز تهیه سیب زمینی تنوری
دستور پخت سیب زمینی تنوری مرحله به مرحله
سیب زمینی تنوری از جمله غذاهای خوشمزه و ساده ای است که با سیب زمینی درست می شود. سیب زمینی تنوری را بدون شک همه دوست دارند و امروزه نام آن به عنوان یک غذای ساده در منوی هر رستوران و فست فودی دیده می شود.
درست است سیب زمینی تنوری را باید در تنور پخت اما به دلیل خوشمزه بودن این غذا و همچنین به دلیل اینکه خیلی از ما به تنور دسترسی نداریم برای همین آشپزهای ایرانی دستور پخت سیب زمینی تنوری را در فر، توستر، مایکروفر و حتی قابلمه نوشته اند تا شما بتوانید همچنان این غذای خوشمزه را در برنامه غذای خود داشته باشید.
البته در صورت تمایل با سیب زمینی می توانید غذاهای خوشمزه دیگری نظیر سوفله سیب زمینی، رولت سیب زمینی، کوکو سیب زمینی، املت سیب زمینی، نان سیب زمینی، سالاد سیب زمینی و سیب زمینی سرخ کرده درست کنید.
به هر حال اگر با طرز تهیه و درست کردن سیب زمینی تنوری آشنایی ندارید، ما در این آموزش آشپزی خانگی بارونک، طرز تهیه و مواد لازم سیب زمینی تنوری را آماده کرده ایم تا شما با این آموزش ساده آشپزی به راحتی در منزل بتوانید این غذای خوشمزه و عالی را درست کنید.
مواد لازم سیب زمینی تنوری |
سیب زمینی |
یک کیلوگرم |
روغن زیتون |
دو تا سه قاشق غذاخوری |
فلفل قرمز |
به مقدار دلخواه |
پودر پاپریکا |
مقدار کمی |
پودر سیر |
مقدار کمی |
آویشن |
مقدار کمی |
پودر پیاز |
مقدار کمی |
نمک |
به میزان نیاز |
مراحل تهیه و پخت سیب زمینی تنوری
1. برای این کار ابتدا پوست سیب زمینی ها را با دست و یا با یک برس به خوبی می شوییم. سپس سیب زمینی ها را به دو یا چهار قسمت مساوی برش می زنیم و بعد آن ها را در یک ظرف آب سرد می ریزیم و صبر می کنیم تا نشاسته اضافی آن ها گرفته شود.
2. پس از چند دقیقه سیب زمینی ها را دو تا سه مرتبه می شوییم و بعد آبکش می کنیم و در یک کاسه می ریزیم. سپس سیب زمینی ها را مزه دار می کنیم. برای این کار مقداری روغن زیتون یا روغن معمولی + کمی فلفل قرمز + پودر پاپریکا + پودر سیر + پودر پیاز + آویشن + نمک اضافه می کنیم و سیب زمینی ها را به خوبی با این مواد آغشته می کنیم. پودر پیاز را از عطاری ها می توانید تهیه کنید.
3. برای پخت این سیب زمینی ها به یک ظرف که گنجایش داشته باشد نیاز داریم. توجه کنید اگر از ظرف تفلون استفاده می کنید فقط چرب کردن کافی است اما اگر از ظرف یا سینی دیگه ای استفاده می کنید بهتر است برای جلوگیری از چسبیدن سیب زمینی ها به ظرف، کف ظرف خود کاغذ روغنی بیندازید و بعد کاغذ روغنی را هم چرب کنید.
4. پس از آماده کردن ظرف، کف سیب زمینی ها را به صورت یک ردیف می چنیم. توجه کنید بهتر است سیب زمینی ها را حتما در یک ردیف بچینید تا خوب و کامل پخته شوند. نیازی به فویل کردن نیست. حالا ظرف سیب زمینی ها را در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا پخته شوند. توجه کنید بسته به نوع فر شما زمان پخت از یک ساعت تا یک و نیم ساعت متفاوت می باشد. برای گرم کردن فر باید آن را از 15 دقیقه قبل روشن کنید.
5. بهتر است سیب زمینی ها را چند وقت یک بار تست کنید و هر وقت یک طرف شان پخته شد، طرف دیگر آن ها را برگردانید تا طرف دیگر هم به خوبی پخته و برشته شود.
6. بعد از پخت کامل سیب زمینی ها آن ها را از فر بیرون می آوریم و با مقداری جعفری ساطوری خرد شده و کمی پنیر پارمزان روی آن ها می پاشیم و با سس قرمز یا سس مایونز و یا هر سس دیگری که دوست داشته باشید سرو می کنیم. امیدواریم از خوردن این سیب زمینی های تنوری خوشمزه و رستورانی لذت ببرید.
نکات پخت سیب زمینی تنوری
نوع سیب زمینی
برای اینکه سیب زمینی تنوری خوشمزه و خوش طعمی داشته باشیم بهتر است سیب زمینی هایی که پوست یکنواخت و سالمی دارند انتخاب کنید. همچنین پیشنهاد می کنم مثل من پوست سیب زمینی ها را نگیرید. چون که پوست سیب زمینی برشتگی و طعم خاصی در زمان پخت به سیب زمینی می دهد. البته در صورتی که مایل به این کار نباشید می توانید پوست سیب زمینی ها را بگیرید.
پخت کامل سیب زمینی ها
توجه کنید برای پخت کامل سیب زمینی ها می توانید آن ها را قبل از مزه دار کردن به مدت 3 دقیقه داخل آب در حال جوش بیندازید و بعد آن ها را آبکش و مزه دار کنید. ولی معمولا نیازی به این کار نیست و اگر برش های شما زیاد ضخیم نباشد، سیب زمینی ها به خوبی در فر می پزند و برشته می شوند.
پخت سیب زمینی تنوری در فر برقی یا توستر
اگر به هر دلیلی به فر دسترسی نداشته باشید، می توانید سیب زمینی ها را در فر برقی یا توستر بپزید. برای این کار دما را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
منبع : baronak.com/9015-sibzamini-tanori/